Sidor

torsdag 28 februari 2013

Ny mössa

I förra inlägget skrev jag att jag höll på att ta fram en ny modell på mössa, och såhär blev det:


En välsittande mössa med fleecefoder som går ner ordentligt över öronen och har knytband under hakan för att den inte ska glida upp under leken. Knytbanden dras åt med en snörstopp så att man slipper jobbiga knutar och kardborreband som fastnar överallt. Här med en matchande sjal med fleccebaksida , sydd i samma modell som mina dräggelsjalar.

Det har blivit en riktig favorit och jag har hunnit sy två stycken till lilla T, en till lilla E och så varsin till alla kusiner. Helt plötsligt har min ena syster inte lika mycket problem att få på sin son ytterkläderna på morgonen, nu när han har fått en mössa med "djakar". Hans mössa är nämligen sydd i nya tyget "Prins och prinsessa" från Liandlo :)
Mössan och sjalen på bilden är sydd i tyger från Ohlssons tyger.

Vill du också beställa en mössa? Skicka ett mail till mig! Finns i storlekarna 3-6 mån, 6-12 mån, 1-2 år samt 2-4 år och kostar 195 kr. Finns massor av fina tyger att välja på.


Undrar du över nästa inlägg i min serie om mönsterkonstruktion? Kommer snart! :)

tisdag 19 februari 2013

Massor av mössor + gratis frakt

Jag håller på att ta fram en ny modell på mössa. En mössa som går ner ordentligt över öronen och som går att knäppa under hakan i de mindre storlekarna. När jag höll på som bäst att konstruera, klippa, klistra och sy igår kväll, kom jag på att jag har obloggade bilder på alla mina julklappsmössor.


De två övre mössorna i stjärntyg från JNY Design är sydda i vuxenstorlek, och mössorna på raden under är sydda i storlek 1-2 år samt 2-4 år. Den rosa mössan gavs bort till lilla Ts bästis och tyget i den kommer från Ohlssons tyger. Prinsesstyget kommer från Liandlo. Alla mönster är mina egna.


Min mamma fick en likadan mössa som jag har. Den är stickad i M&K eco ull och mönstret är en något modifierad modell av mössan i mönster 08070, också från M&K. Det mönstret består av en mössa, pulsvärmare och en jättefin sjal som jag stickade till mig själv för två år sedan.


Vill du beställa en mössa? Just nu bjuder jag på frakten vid beställning av valfri trikåmössa. (Även denna modellen) Finns i storlek 6-12 månader, 1-2 år, 2-4 år samt vuxen. Båda modellerna kostar 165 kr oavsett storlek och går att få uppsydd i en mängd olika tyger. Maila för tygprover.
Erbjudandet gäller t.o.m 28 februari 2013.
Beställa gör du genom att skicka ett mail till eva-karin.hoglund@hotmail.com.

onsdag 13 februari 2013

Mammas lejonunge

Jag har fått en ny favorit. Eller ja, två nya favoriter skulle jag kunna säga. Dels min lilla bebis såklart som precis har börjat le och skratta, men även en ny bodyfavorit! Den här omlottbodyn såg jag första gången hos Strömming Design som hade sytt upp den inför förra syfestivalen. Jag tycker verkligen att den är toppen på alla sätt och vis. Enkel att sy men ser ändå välarbetat ut. Inte femtio-elva tryckknappar som måste slås i på precis rätt ställe och enkel att sätta på sin lilla bebis. Den är perfekt helt enkelt!
Gissar på att det kommer att bli en hel del omlottbodys i lilla Es garderob :)

Mönstret är från Ottobre 1/2012 och är sydd i storlek 62. Jag upplever att den är något stor i storleken, men sitter fint på mitt lilla pyre ändå. Då finns lite växtmån :)
Jerseytyget med lejonen är nytt för våren/sommaren 2013 hos Stoff och Stil och därifrån kommer även den mörkbruna muddväven som jag har kantat med.
Tryckknapparna är från Babythings och de trycker jag fast med min Kam-press. Vi är inte helt överens än för jag tycker det är svårt att få fast knapparna på exakt rätt ställe, men det blir lättare för varje gång.


Dagens tips: Numera kantar jag alltid tröjor och bodys som har en omlottskärning med trevikt mudd/stretchjersey från Stoff och Stil. Den är mycket mer stabil än exempelvis interlock och det gör att halsringningen håller sig fin längre. Man kan även stryka på en remsa med mellanlägg innan man kantar halsen med interlock, men det finns risk för att halsen blir helt stum istället.

Dagens märkliga: Jag som inte tycker om brunt i vanliga fall, har sytt massor av kläder i bruna nyanser  under de senaste veckorna. Senast igår sydde jag färdigt två bruna kjolar och ett par bruna tights till lilla T. Undrar hur det kommer sig?