Sidor

söndag 30 december 2012

Julklappskläder

Redan innan lilla E kom till världen i slutet av november hade jag sytt färdigt de flesta julklapparna, men tyvärr kunde jag ju inte visa bilder på dem i bloggen då. Nu är de flesta klapparna utdelade och öppnade (även om vi har några kvar att dela ut) så här kommer nu det första inlägget som handlar om lilla Ts julklappar.

Den här tröjan sydde jag av en stuvbit som följde med i ett hemligt tygpaket från JNY Design. Det är och har varit en väldig rusning efter det här tyget och tydligen sålde allt tyg slut inom en timme den första dagen på syfestivalen i höstas. Själv är jag inte så förtjust i trycket, men när lilla T fick se tyget sa hon "jag älskar den här" och då kunde hennes mamma inte låta bli att sy en tröja i det till sin älskling!

Stjärntyg från JNY Design, kantat med lila jersey från Stoff o Stil och mönster från Ottobre 1/2012.


Hennes nästa hemmasydda julklapp fick hon på annandagen när vi firade tillsammans med min släkt.
Lilla T har börjat bli ganska flickaktig av sig och vill gärna ha klänning och tofsar i håret, så därför var jag lite förutseende när jag köpte den här rosa sjärnvelouren från JNY Design på syfestivalen i höstas. Prinsesstyget kommer från Liandlo och mönstret på både klänningen och tightsen är mina egna.


Jag vill önska alla mina läsare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!! Vi ses igen 2013 :)

torsdag 6 december 2012

Nytt liv, nytt mönster

Så är hon äntligen här, min yngsta lilla dotter. Två veckor blev hon igår och idag har vi två varit själva hemma för första gången. Hon är så förnöjd och ligger mest och funderar eller sover, så idag har jag haft möjlighet att sy lite.
Hon var väldigt liten när hon föddes, och det är hon fortfarande - hon drunknar nästan i storlek 50 -  och därför har jag gjort ett nytt mönster i storlek "nyfödd".
Den första varianten blev inte speciellt bra och får därför inte vara med på bild, men det reviderade mönstret blev jag väldigt nöjd med!

 
Bondgårdstyget och den gröna interlocken som jag har kantat med kommer från JNY Design. De underbara mussockorna stickar och säljer min svärmor.
 



I den ärvda babykorgen har tre generationer sovit hittills. Nu omklädd med tyg från Stoff o Stil. Även tyget i påslakansetet kommer därifrån.