Sidor

måndag 30 juli 2012

Äppelknyckarbyxor

Nja... Inte riktigt äppelknyckarbyxor kanske, men ett äpple är iallafall påsytt på shortsen. Eller "häpll" som lilla T säger.
Så nu är vi rustade för semestern :)


Mönstret vet jag inte riktigt var det kommer från, men tyget är en stuv från Ohlssons tyger. Eller Dollys tyger... (som inte finns kvar längre.)
Brodyrbandet är köpt hos KarinOttilia (tror jag...) och äpplet är köpt på Stoff och Stil (det är jag iallafall säker på!) 
Jepp. Full koll på det mesta :)


Dagens tips 1: Glöm inte att smörja in fötterna nu när solen äntligen har kommit. Det gör...ont att bränna dem.

Dagens tips 2: Aloe Vera är en fantastisk produkt om man iallafall bränner sig.

tisdag 24 juli 2012

Snurrkjolar

Jag har haft lite dåligt samvete över att lilla T inte har haft några sommarkläder. När de andra barnen på dagis leker i shorts, har hon fortfarande haft sina manchesterbyxor på sig. Men en kväll för inte så länge sedan satte jag mig ner och sydde en  helcirkelkjol, vilket gick på ungefär 0.2 sekunder, och eftersom lilla T fullkomligt äääälskade den blev det ännu en till kvällen därpå.


Det rosa tyget med frukter på samt muddväven kommer från Stoff och Stil och flodhästarna är köpta hos Ohlssons tyger.


Dagens tips: Jag älskar att sy rullfåll på overlocken. Det går snabbt och blir snyggt på sådana här typer av plagg som har väldigt mycket vidd i fållen. Att försöka vika upp och fålla på vanligt vis, är dömt att misslyckas och det blir knöligt och fult. Vill man inte ha en overlockkant nederst kan man istället sy en smal "vanlig" overlocksöm och fålla upp den med en stickning. På så sätt får du enkelt en smidig fåll på cirka tre-fyra millimeter.

lördag 21 juli 2012

Solhatt

Ja, nu kanske ni undrar varför jag syr solhattar när sommaren verkar ha gått och gömt sig? Men jag när en dröm om att solen och sommaren ska titta fram snart. Gärna de nästkommande fyra veckorna när jag har semester :)

Tidigare i våras sydde jag en solhatt med stort brätte i ett gult tyg med vita blommor på. Lilla T är helt underbart söt i den, men jag har fått lite klagomål från dagispersonalen eftersom det stora brättet tydligen faller ner i ögonen på lillstumpan, vilket gör att hon sliter av sig den. Sagt och gjort. Jag gick till närmaste kedja och köpte en solhatt. Den var också fin. Tills den krympte i tvätten och hon inte fick på den längre. Då var det bara att sy en ny hatt i en ny modell.


Modellen blev inte helt tipp-topp på första försöket, men jag är på god väg!
Mönstret är mitt eget, tyget kommer från Stoff och Stil och kantbanden och bomullbanden är köpta någon annanstans.

Tummen ner: Varför envisas jag med att sy fem tårtbitar i solhattarna istället för sex? Det är ju hopplöst att få sömmarna att mötas snyggt i toppen av hatten.

onsdag 18 juli 2012

Äntligen tillbaka!

Efter en lång tids tystnad, har jag nu återvänt till bloggvärlden. Efter en tid av stress över flytten, uppackning av alla lådor, nytt jobb, ny stad och nytt dagis börjar jag äntligen landa lite. Jag har länge tänkt att jag ska skriva ett litet inlägg. Inget långt och krångligt inlägg med massa bilder och tips, men jag har inte haft någon inspiration. Inte förrän nu :)

Jag har trots allt sytt lite under den här tiden. Inte lika mycket som förr och inte lika frekvent, men det börjar sakteliga lossna även på den fronten och här är en bild på mitt senaste alster som jag sydde i går kväll när jag var ensam hemma med ett sovande barn.

Jag och några kollegor gjorde en sambeställning från Znok Design och Liandlo för någon vecka sedan och jag föll pladask för det här tyget från Znok. Helt och hållet min typ av färgställning! Underbar!
Den röda interlocken som jag har kantat med kommer från JNYdesign och mönstret på tunikan är från Stoff och Stil. Eftersom det inte är mitt eget mönster har jag valt att inte sätta någon märklapp i plagget.

För någon vecka sedan sydde jag även den här tunikan i samma mönster och med tyg från samma ställe: