Sidor

torsdag 24 november 2011

Jackor

Puh!
Nu är allting klart inför julmarknaden på Uppsala slott som går av stapeln i helgen. I måndags kväll kom jag på att jag ville ha med mig två olika modeller av jackor som jag har gått och funderat på under en längre tid.

Sagt och gjort, i tisdags morse konstruerade jag ett helt nytt mönster från grunden som jag sydde upp under dagen. På kvällen provade jag passformen på lilla T och insåg att den satt jättebra! På första försöket! Det har aldrig hänt förut :)
Igår sydde jag upp den i ett annat, dyrare tyg och dessutom varmfodrade jag den med quiltat fodertyg så att den blir varm och skön i vinter.

Båda jackorna / kapporna är beställningsvara och går att få i flera olika färger, olika band och med liten ståkrage (som på den röda jackan ) eller rundkrage (som på den lila jackan).  Sys upp i storlek 92-110, kontakta mig för mer information!

Varmfodrad jacka / kappa i ullbouclé, quiltat innerfoder samt knappar från Ohlssons tyger. Band från KarinOttilia.

 Åhh, hoppas hoppas ingen propsar på att köpa den på marknaden trots att det är beställningsvara. Då kan lilla T kan ha den i vinter!


Jacka i manchester från Stof o Stil, knapp från gömmorna och band från KarinOttilia. Jackan har dold knäppning och stängs egentligen med tryckknappar. Den här modellen går även att få med dragkedja fram.

torsdag 17 november 2011

Lite till marknaden

Hittade två bilder i kameran på lite av det som jag kommer ha med mig till marknaden nästa helg, den 26 till 27 november på Uppsala slott.

Ullmössa med trikåfoder och fleecebuff med knäppning bak. 
(Det finns en beskrivning på hur du enkelt syr den dekorativa kanten på mössan i ett tidigare blogginlägg. Tyvärr vet jag inte hur jag länkar till det, vet du? )


 Fleecemössa med knut och en dräggelsjal i matchande tyg.

Superb hakklapp med band runt magen så att den lilla rackaren inte kan lyfta hakklappen över ansiktet när hon eller han äter... :)


Dockorna är mitt senaste inköp. Jag kallar dem Piff och Puff och köptes utan huvuden på blocket, men eftersom jag syr så mycket olika hattar och mössor köpte jag till fristående huvuden från en grossist. Lilla T älskade dockorna när de kom på posten och lekte länge, länge med dem. Sen fick jag hem huvudena, och en gång trillade de av när hon lekte med dem... Nu vägrar hon gå in i syrummet och bara vrålar när hon ser dem... Stackars liten... Traumatiserad för livet ;)

onsdag 9 november 2011

Stort tack!

Stort TACK alla ni som handlade av mig i dag och även till er som kom förbi, tittade och pratade lite.
Alla fina ord värmer! Hoppas att era barn blir lika varma och goa i sina nya kläder, mössor och filtar :)

Kunde inte låta bli att gå hem och sy upp alla beställningar som jag har fått under dagen. Här är en hjälmmössa i storlek 3-6 månader.

Hjälmmössa i djungelvelour från JNYdesign och bandkantad med tunn interlock från Znok.  Tröjan är sydd av gul moln-interlock samt röd interlock, båda från JNYdesign.

Konstruera raglanärm

Jag får en hel del frågor om hur man syr och konstruerar raglanärmar.
Jag har tidigare bloggat om hur jag gör när jag syr i en raglanärm i trikå och då hänvisade jag till att använda färdiga mönster för raglan eftersom det är så pass krångligt att visa i en blogg.
Här kommer en närmare förklaring:


Hänger ni med?
Nej, inte jag heller uppenbarligen eftersom mönstret är fullt av tippex :)

söndag 6 november 2011

Syfestivalens skörd

I helgen var det dags för höstens syfestival att gå av stapeln på Älvsjömässan. Självklart var jag där och den här gången blev det utan lilla T, vilket gjorde att jag kunde strosa runt och bli inspirerad hur länge jag ville. Efter cirka sex timmar hade mina fötter fått nog och jag började känna mig ganska mör i huvudet av alla intryck, så då var dags för hemgång.
Innan jag åkte till syfestivalen hade jag skrivit upp en liten lista på vad jag ville titta på och vilka sybehör som saknades hemma , och faktum är att jag fick tag på nästintill allt!


Det här inhandlades i tygväg:
Gult molntyg, "Skogens djur" ( äntligen!!! ) och djungelvelour från JNYdesign.
"Snurriga sniglar" och tyg med apor från Znok.  Gul/orangerandig trikå från E-slöjd,
"En elefant balanserade" kommer från Liandlo och den efterlängtade och sista snutten IrisVisa från Strömming Design.
Dessutom blev det lite band från KarinOttilia samt lite pärlor, dragkedjor och annat smått och gott.

Helt klart får höstens syfestival betyget "Väl godkänd"!


En rolig kommentar som jag fick från en vän som jag var där tillsammans med när jag ville ha smakråd om den gulrandiga trikån: 
"Till dig själv? Ja, den är ju lite freaked out och jättemycket färg, så det blir nog bra."  :)

En annan kommentar som min sambo droppade i helgen:
"Alltså, jag får veckla ut alla kläder nuförtiden och titta på storleken om det är dina eller lilla Ts."